søndag 12. juni 2011

Nekfallet

Første post av "5(10) på topp" i Rendalen! Turgruppa i Rendalen Idrettslag har satt ut kasser på 10 turtopper i år også. Og for barna er det 5 topper som skal bestiges! Og i dag var Nekfallet 640 moh vårt første "stikk"!


Fossen er på 90 meter og er Hedmarks høyeste urørte fossfall! Den ligger langt nord i kommunen, og er enkel å komme til! 800 meter gange (bratt på grusvei) fra parkeringsplass er enkelt selv for 4åringer! Som i dag fikk en uanstrengelig start på turen - for det er ikke enkelt å våkne når man har "unnet" seg en "høneblund" i bilen!


Nekfallet er et av de 10 målene for toppturer i år og et biologisk-geografiskt interessant sted spesielt for fauna interesserte! Stedet har forekomst av to sjelden arter av lav: Trønderlav og fossefiltlav. Disse betegnes som kritisk truede, og i Nekfallet er trønderlav lokalisert som kun et av to steder i Europa! Laven vokser på tynne grangreiner, og er utryddings truet mye på grunn av hogst!"WOW" utbrøt de to eldste barna, da de kom opp til utsiktspunktet som de to første av vårt følge på åtte!
Vann er som tidligere nevnt fasinerende!


En fin plass, og det er alltid godt med medbrakt mat og kaffe!


Her er vår første tur-kasse - og da er det bare å klippe merker i de første lappene!


Før vi legger i veg nedover til bilen igjen! Varmt, men vått vær!


I dag hadde vi turselskap av MormorNaturligvis, BesteNaturligvis og to KusinerNaturligvis!

*****MorNaturligvis*****

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...