mandag 21. februar 2011

Vinterferie.... Første del...

Da har vi startet på vår etterlengtet vinterferie!
Ikke alltid ting går etter planen!
Ferie har vi,
                       på hytta er vi
                                       og til Røros kom vi lørdag!

Men da stoppet det opp for MorNaturligvis!FarNaturligvis fikk sin etterlengtede topp-tur til Sølen 1756 moh, 
skitur i flott natur og fantastisk vær! 
8 timer og med høydeforskjell på 1135 meter  kom han tilbake, 
med et par nye gnagsår, 
nye bilder 
og triumf over et nådd mål denne vinteren! 
Så bra:)

Mens jeg ble liggende i senga med feber, verk i hode, hals og ledd!
Hjelpemidler når feber og vond hals slår inn!


Med feber, tror jeg at jeg skal dø....da greit med en bok om å leve!Jeg hadde virkelig gledet meg til denne ferien,og som jeg lengter etter å være ute og leke!
men med feber og dårlig form, er det best å se på de andre gjennom vinduet!

og  jeg håper for egen del resten blir bedre! *****MorNaturligvis*****

mandag 14. februar 2011

Alle Hjertens DagJeg hadde absolutt ikke glemt min kjære SøsterNaturligvis sin gave til meg i går! Hun kom bare litt sent hjem etter en helg med sin kjæreste - men da hun kom ble det klem(mer) og gave til Mor!
Den søte hjertelykten i front fikk jeg av jenta mi!
 Så koselig at hun ordner noe selv - en lykt med hjerte - smelter et morshjerte :)


ALLE HJERTENS DAG,                 
KJÆRLIGHETENS DAG <3 
            eller "Valentines day", 
som den heter andre steder i verden! 
Jeg vet at noen er imot denne dagen - har nok hørt påstander som "kommersielt", "tull", "påskudd fra handelstanden".... tja eller nei? Ikke enig jeg! Jeg liker å vise at jeg bryr meg, i en ellers så hektisk hverdag er jo ikke det så enkelt! Derfor tror jeg vi trenger en påminnelse om at vi skal vise at vi bryr oss om andre! Og det trenger ikke være dyre "saker" eller store "greier"! Selvfølgelig er det jo hverdagen som teller, men det er jo koselig å føle seg elsket! Selv har jeg sendt hjemmelagde hjertekort med en liten søtsak til min mor, mine søstre og to av mine nære venner!

Mitt motto er: Den største gleden i livet er å gjøre andre glad :) 

Men selvfølgelig er det min mann og mine barn som står mitt hjerte nærmest og som jeg også har vist litt ekstra oppmerksomhet til  i dag! Jeg gjemte hjerter i jakke lommer og la en en sjokolade med påskrift : Always in my thoughts   with love i FarNaturligvis sin arbeids-sekk! 


Utpå dagen i dag ringte jeg han og spurte om han ville være med på date. Han hørtes litt overrasket ut, men veldig glad og svarte kjapt: "Ja!". Jeg hørte (nesten) at han smilte når jeg fortalte hva date'n besto av! Nemlig en skitur i Åsa straks etter middag! Dette er noe han virkelig liker - og hvorfor gjøre det vanskeligere enn som så?! Jeg spurte etterpå om han kanskje ville ut på kafé eller noe istedenfor, noe han avkreftet!  
Magisk blå time på Steinfjellet

Og da tid for et Alle Hjertens Kyss kaldt, stille og nydelig 

Fornøyd med meg selv etter en god plan ;)


Etter en lang, god skitur - med pudder-snø og minus 16 C, så ble det kaffe, varm eplekake og vanilje is med barna! Så det å bry seg om andre trenger ikke være avansert - det enkleste er ofte det beste :) 

*****MorNaturligvis*****

søndag 13. februar 2011

Skitur og morsdag!

Helga har vært preget av kulde - men flott vintervær! - 30 C er litt uvanlig lav temperatur her på Hamar! Men gudskjelov er det oftest varmere i høyden, og med full kontroll pga målinger på Stenfjellet kunne vi fastslå at det der var det kun -7 når det var -19 her hjemme! Så da la vi ut på skitur på lørdag :)

Men med en standhaftig treåring er det viktig å ikke legg ut på de lengste turene! For det skal være moro å være på tur! Derfor ble lørdagens tur planlagt å starte på Kveådammen og ende på Målia! Og med nyinnkjøpte ski til minstemann - "for det er viktig at spennet på skiene passer" sier FarNaturligvis! (Så sant, så sant!) og masse deilig nysnø så dette ut til å bli en flott dag!
Må bare meddele at når den standhaftige og mer-en-normalt sta treåringen sovner på tur opp, hjelper det ikke med nye ski! Med søvn i øynene og humør som er langt ned på skalaen, så er det ikke lett for selv FarNaturligvis å inspirere eller lokke for å få framgang på skiene! Ikke ofte å se FarNaturligvis miste tålmodighet når det gjelder skiturer, men idag hang turen i en tynn tråd en liten stund!
Hva som skjedde som gjorde at plutselig skiene til minsten fikk fart, er uvisst når StorebrorNaturligvis og MorNaturligvis fant ut at når en står rolig så blir en kaldt! Derfor tok vi to en "kort" omvei! Og da vi kom tilbake til de to andre var humøret på topp! Fort å snu  - og godt er det :)Vel framme var det over +20C i solveggen og -1C i skyggen! Deilig og sitte å nyte solen som varmer!Minsten klar!
Etterhvert fant guttene ut at å sitte stille er ikke beregnet for unger, og hoppbakken ble prøvd ut! MinstenNaturligvis eier ikke frykt og setter utfor, men med dårlige spor ender det på hode!
StorebrorNaturligvis er ikke dårligere, og med innsats som VM i ski-flygning (digresjon til nysatt verdensrekord lørdag i Vikersund av Remen Evensen på hele 246,5 meter)  så hopper StorebrorNaturligvis med litt uren-ski- føring men med god spenst! :) Moro med lek i snø!

Turen ble altså tilslutt veldig bra! Selv om MinstenNaturligvis ikke var fornøyd med farten i bakkene ned fra Målia - Og direkte "BÆLJET - "Det gikk ikke noe fort!" .  For dere som har vært der, vet dere at bakkene ned fra Målia er ganske så bratte! Så selv en tøff 9- åring står på toppen og skuer etter sin lillebror " ååå går det bra?!..... Det der hadde ikke jeg turt når jeg var tre år! " Og bra gikk det,  men ikke fort nok altså for MinstenNaturligvis! Noen ser ut til å være laget for fart og spenning :)

Så var det hjem til pizza og lørdagskos.....
                                  ......og i dag "sov" jeg lenge og ventet på tre gutter som skulle komme med kaffe på senga for det er jo "MORSDAG" i dag!

Og etter kl 10 kom guttene, syngende og veldig blide inn til en "trøtt" mor! Veldig koselig med slike dager, og ekstra kos å se forventninger i barneøyne som kommer syngende. ( Og en tydelig fornøyd og stolt FarNaturligvis med et brett med kaffe og kaker) Alle fornøyde med at dem klarte å "lure" meg på senga i dag også :)

StorbrorNaturligvis hadde også idag sitt filosofiske spørsmål; "Hvorfor er det Morsdag og Farsdag, og ikke Sønnsdag!" ......? Jeg svarte da: "Det er jo Søn(ns)dag hver uke!" 

Her er mine fine morsdags presanger:Vinterteltplugger 

Underlag/ekstra bunn i teltet
Ikke helt vanlige morsdags-gaver tror jeg.... men så er jeg ikke helt vanlig heller! Som min svigerfar sa mens han levde : "Du er en av hundre!"  og han var ikke den som strødde rundt seg med kompliment!
                     1 av 100 ja! Minst :) Et komplement jeg bærer med stolthet!


Så den beste gaven en mor kan få - et selvlagd hjerte <3 Hva er bedre en det? <3
Å være mor er flott!

***** MorNaturligvis*****

torsdag 10. februar 2011

Snart helg!

Vangvollen

Snart helg :) Å ååh det skal bli deilig! 
Må si meg enig med StorebrorNatur i dag! Når vi skulle dra til barnehage, skole og jobb i dag tidlig så sier han; "Mamma hva er egentlig poenget i livet!" Jeg svarer da litt overrasket: "Neeei eh... vet ikke helt jeg!" Han fortsetter: "Det er jo liksom skole hele tiden, hvorfor det!" Jeg svarte da fortsatt overrasket og egentlig følt meg tatt på senga: "Ja det er jo slik det er! Vi må jo på skole og jobb, for å kjenne hvor deilig det er med fri!" Selv vet jeg at jeg har tenkt det samme "ørten" ganger! Hva er poenget, hvorfor jobbe, stresse og bli fanget av tidsklemma, når det beste i verden er å ha fri og være i naturen med familien min! Livet er jo litt for kort for å bare jage, jage, jage.... Jeg ønsker meg slik som StorebrorNatur mer frihet til å velge hva jeg vil med livet mitt! Mitt første valg hadde helt klart bodd ute i skogen - i naturen og virkelig kunne følt ro! Tror ikke jeg kan føle dette før en slipper unna alt dette stressende maset og jaget (les: mobil, data, tv, møter, økonomiske forpliktelser og organisering) som er der rundt oss! Alle forventninger og alle plikter - men hvem lager dem egentlig?  Hvem lager alle disse forpliktelsene og forventningene - hvem har ansvar for mitt liv! Jo MEG! kanskje... eller alle rundt meg? 


Mange ganger ønsker jeg virkelig å flykte vekk fra maset - men ettersom ting er som de er, så gjelder det ihvertfall å få det beste ut av hvert sekund og utnytte alle dager med fri! Men så blir det også slik at jo mer positivt og meningsfullt en gjør i helgene og fritiden, jo mer meningsløst føles hverdags-pliktene! 


Uhh gi meg frihet! Frihet til å velge mitt liv!

(sukk)  ***** MorNaturligvis *****


Så litt mimring fra sist helg sammen med TanteAmperFamilie på tur:

Her hele gjengen på tur!  Rast før Vangvollen :)

De voksne koser seg med kaffe i sola!En snømann dukket plutselig opp! :)

Flink skiløper!

På tur mot Rensjøtjønnen 


Deilig å sitte litt på pulken når du er 3 år!

Bestevenner  <3
onsdag 9. februar 2011

Kos med lys i vintermørket!

'

Det er nå koselig med vinter - og mørket! 


Selv om det ikke kan kalles mørketid her så langt sør som 60 grader nord! Og for hver dag så blir dagen lengre og lengre, og mørket kortere og kortere! Det føles godt - men vinteren er en fantastisk god tid!
Det er så stille i naturene - helt stille! Når en går en tur - eller setter seg ned,  så hører en bare sin egen pust!Det gir refleksjoner og tankene får ro. Naturen er stille ja - den er ikke død men ligger bare å sover :)
Klar til å våkne opp igjen bare solen får mere tak! Men ennå liker jeg denne tiden - liker mørket! Hvor vi kan tenne et lys og kose oss!

Kos dere med lys i mørket :)

            ******  MorNaturlig  ******

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...