søndag 13. februar 2011

Skitur og morsdag!

Helga har vært preget av kulde - men flott vintervær! - 30 C er litt uvanlig lav temperatur her på Hamar! Men gudskjelov er det oftest varmere i høyden, og med full kontroll pga målinger på Stenfjellet kunne vi fastslå at det der var det kun -7 når det var -19 her hjemme! Så da la vi ut på skitur på lørdag :)

Men med en standhaftig treåring er det viktig å ikke legg ut på de lengste turene! For det skal være moro å være på tur! Derfor ble lørdagens tur planlagt å starte på Kveådammen og ende på Målia! Og med nyinnkjøpte ski til minstemann - "for det er viktig at spennet på skiene passer" sier FarNaturligvis! (Så sant, så sant!) og masse deilig nysnø så dette ut til å bli en flott dag!
Må bare meddele at når den standhaftige og mer-en-normalt sta treåringen sovner på tur opp, hjelper det ikke med nye ski! Med søvn i øynene og humør som er langt ned på skalaen, så er det ikke lett for selv FarNaturligvis å inspirere eller lokke for å få framgang på skiene! Ikke ofte å se FarNaturligvis miste tålmodighet når det gjelder skiturer, men idag hang turen i en tynn tråd en liten stund!
Hva som skjedde som gjorde at plutselig skiene til minsten fikk fart, er uvisst når StorebrorNaturligvis og MorNaturligvis fant ut at når en står rolig så blir en kaldt! Derfor tok vi to en "kort" omvei! Og da vi kom tilbake til de to andre var humøret på topp! Fort å snu  - og godt er det :)Vel framme var det over +20C i solveggen og -1C i skyggen! Deilig og sitte å nyte solen som varmer!Minsten klar!
Etterhvert fant guttene ut at å sitte stille er ikke beregnet for unger, og hoppbakken ble prøvd ut! MinstenNaturligvis eier ikke frykt og setter utfor, men med dårlige spor ender det på hode!
StorebrorNaturligvis er ikke dårligere, og med innsats som VM i ski-flygning (digresjon til nysatt verdensrekord lørdag i Vikersund av Remen Evensen på hele 246,5 meter)  så hopper StorebrorNaturligvis med litt uren-ski- føring men med god spenst! :) Moro med lek i snø!

Turen ble altså tilslutt veldig bra! Selv om MinstenNaturligvis ikke var fornøyd med farten i bakkene ned fra Målia - Og direkte "BÆLJET - "Det gikk ikke noe fort!" .  For dere som har vært der, vet dere at bakkene ned fra Målia er ganske så bratte! Så selv en tøff 9- åring står på toppen og skuer etter sin lillebror " ååå går det bra?!..... Det der hadde ikke jeg turt når jeg var tre år! " Og bra gikk det,  men ikke fort nok altså for MinstenNaturligvis! Noen ser ut til å være laget for fart og spenning :)

Så var det hjem til pizza og lørdagskos.....
                                  ......og i dag "sov" jeg lenge og ventet på tre gutter som skulle komme med kaffe på senga for det er jo "MORSDAG" i dag!

Og etter kl 10 kom guttene, syngende og veldig blide inn til en "trøtt" mor! Veldig koselig med slike dager, og ekstra kos å se forventninger i barneøyne som kommer syngende. ( Og en tydelig fornøyd og stolt FarNaturligvis med et brett med kaffe og kaker) Alle fornøyde med at dem klarte å "lure" meg på senga i dag også :)

StorbrorNaturligvis hadde også idag sitt filosofiske spørsmål; "Hvorfor er det Morsdag og Farsdag, og ikke Sønnsdag!" ......? Jeg svarte da: "Det er jo Søn(ns)dag hver uke!" 

Her er mine fine morsdags presanger:Vinterteltplugger 

Underlag/ekstra bunn i teltet
Ikke helt vanlige morsdags-gaver tror jeg.... men så er jeg ikke helt vanlig heller! Som min svigerfar sa mens han levde : "Du er en av hundre!"  og han var ikke den som strødde rundt seg med kompliment!
                     1 av 100 ja! Minst :) Et komplement jeg bærer med stolthet!


Så den beste gaven en mor kan få - et selvlagd hjerte <3 Hva er bedre en det? <3
Å være mor er flott!

***** MorNaturligvis*****

2 kommentarer:

  1. Minstennatuligvis ligner på mornaturligvis?
    Så hærlig en familienaturligvis! Storbrornaturligvis så spretten og sporty, likner på farnaturligvis?
    Morsomt å følge dere! klem fra sølvi

    SvarSlett
  2. Tusen takk! Artig at du vil følge med oss! Kanskje du skal være med på tur?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...