søndag 25. september 2011

sykkelbyens sykkeldagen

18 norske byer var torsdag med på Europeisk mobilitetsuke
 - "Reis smartere - tenk energi"  -
sammen med ca 2000 andre europeiske byer! Dette var for å markere den økende bytrafikken rundt om og hvordan dette påvirker miljøet!Hamar var en av disse byene! Naturligvis som en "sykkelby"!

Denne kampanjen var for å få fokus på energiforbruk knyttet til transport og motiverer til mer miljøvennlig valg av transportmiddel. Noe som er en viktig sak! Transportsektoren står for ca 28 prosent av energiforbruket i Norge. Tall fra 2010 viser at veitransport var ansvarlig for en femdel av klimagassutslippene i Norge (Kilde: Statistisk sentralbyrå)

Selv har MorNaturligvis vært noe sløv med både trening og sykling etter sommerferien -og det er veldig lett å finne unnskyldninger:
"Skal på møte,
skal på butikk,
skal ha med SÅ mye på jobben,
skal bare ....skal bare!"

Ellers så er det været
- det regner,
har regnet
eller skal regne!
Dette har vært en veldig enkel unnskyldning denne høsten!

Men da denne kampanjen ble sendt til meg på jobben, og jeg distribuerte dette til alle foreldre og ansatte i barnehagen,  så måtte jeg jo selv gå foran som et godt eksempel!
Derfor ble sykkel og sykkelvogn gjort istand av FarNaturligvis kvelden før - så torsdagsmorgen var det bare å sette igang!

Egentlig en deilig måte å starte dagen på - friskluft og mosjon - kommer dermed ordentlig igang!

Vi drar i veien sammen med StorbrorNaturligvis som filosoferer rundt temaet - og tenk om/ at/hvis om alle hadde syklet i dag -
     "Mamma, det er ikke alle som har fått med seg hvilken dag det er i dag! Og at dem ikke burde bruke bilen, - tenk så rolig det hadde vært å syklet her uten alle bilene på veien eller kanskje det da hadde vært sykkelkø! Busser hadde vel gått - men alle bilene hadde ikke vært her!
Da hadde vi kanskje syklet på veien i stedenfor,  for da hadde det vært trangt her på sykkelstien!"
Slik gikk tankerekken - helt til vi skillete vei! Og ønsker hverandre en fin dag!

Ved sykkeltelleren i Vangsveien blir "kortesjen MorNaturligvis og MinstenNaturligvis" stoppet - vi får enkel servering og "smågaver", og litt fotoshot! Så da ligger vi på Hamar kommune sine sider! Ikke dårlig det! :)
             se her MinstenNaturligvis og MorNaturligvis på tur til jobb


Offentlig transport, sykling, levende gater og grøntområder er valgt som hovedtemaer for hele Europa. Og er viktig hvis vi skal får til et levende, miljøvennlig og godt bymiljø i Hamar også!


Det er jo ingen som tviler på at det er nyttig å sykle en mil.
Men hvor lønnsomt er det egentlig å spare 1 liter med drivstoff? En liter drivstoff til bilen innholder faktisk energi ( ca 13 kWh) som for eksempel kan drive en towatts LED-lampe i 6500 timer. Med min lille innsats på sykkelen har jeg altså spart enegi som kan få leselampen min til å lyse i 270 døgn.  (og det er kun en vei!)

Så her får dere mine 3 gode grunner til å sykle på jobb:
1: Jeg får min daglige morsjon
2: Jeg sparer energi
3: Jeg kommer fram som et levende samtalemne om sykling.


Så da får vi bare se om jeg klarer å fortsette..... eller om unnskyldningen blir for enkle!

*****MorNaturligvis*****

2 kommentarer:

  1. Av over 1500 syklister ble mornaturligvis og MinstenNaturligvis fotografert og kom på nettsiden til Hamar Kommune.... noen som ble overrasket? Nope :D

    SvarSlett
  2. Nei, jeg ble heller ikke veldig sjokkert over at det var akkurat dere som kom på nettsiden! Litt typisk ;)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...