torsdag 7. juni 2012

Liv i epletreet

Det er liv i epletreet om dagen!

Torsdag 24. mai når vi kom hjem fra barnehage og jobb var tre av eggene klekket!
Tre kyllinger hadde kommet seg ut av eggene! Samme ettermiddag klekket tre nye egg, og da vi sto opp morgenen etterpå, var alle de ni eggene klekket!

I starten var ikke kyllingen så veldig søte - uten fjær, uåpnede øyne og med brede nebb - var det lite som minnet oss om søte små loddne kyllinger! "Ligner på rotter!" sa MinstenNaturligvis

Hver dag hadde foreldrene mye å gjøre - de byttet på å mate og stelle de små!
Som hver gang de hørte en lyd - gapet opp med sine overdimensjonerte gap! Lite lignet nebbene på småfugelnebb ennå, men minnet oss mer om  brede ande-nebb!
Merkelig å se hvordan disse nebbene "utvidet" seg til store umettede gap!

Vi er spente på om alle de ni kommer til å overleve, for det ser virkelig ut som "de sterkestes rett" i kassa! Ingen form for empati eller søskenkjærlighet! Her gjelder det å komme seg øverst, slik at en får den første og største godbiten fra foreldrene! Om de "tråkker"ned noen så gjør liksom ikke det noe! Vi strever med å telle alle - for de ligger litt oppå hverandre! Men håper selvfølgelig at alle klarer seg!

Fugleungene våre utvikler seg for hver dag, og disse små litt ekle fjærløse nurkene blir etterhvert til små dunete, pjustrete og kvitrende klumper som fortsatt ikke har øyne. Men som på ren instinkt åpner opp gapene så fort de hører en lyd!

Vi observerer at foreldrene også tar med noe ut igjen.

Foreldrene gir mat til sine små, og så tar de noe hvitt med ut igjen!
StorebrorNaturligvis har svaret!
"Mamma, ser du at de har med seg noe ut igjen?" jeg svarer "Ja, hva kan det være...gulp?" "Nei mamma, det er små poser med bæsj som fugleungene får - se mamma, se den ene der snur rompa opp og klemmer ut noe.... og nå tar foreldren det med ut igjen!"
Jammen meg, fuglene skifter bleier på sine små!
Utrolig - dette hadde jeg ingen anelse om.
Men slik er det alltså i barseltiden i en fuglekasse
- foring, varming og ta med "bæsje-poser" ut!
Litt likt hvordan min egen barseltid var med mine små nurk! :)

 Etter to uker nå har fugleungene fått øyne! Og nå begynner de virklig å ligne på små blåmeiser!
Det er virklig liv i kassa om dagen!

2 kommentarer:

  1. Hehe, ny komentar..Nå har jeg leste i timesvis på bloggen deres ;) Spennende med fuglungene, tenker det er en opplevelse å få følge med på.

    Vi er også en familie som trivest på tur, å som ønsker at også andre skal få ta del i den gleden..Veldig interessant å lese deres erfaringer ;)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...