fredag 27. mai 2011

TUR....til og med på jobb!

Helga starter med fredag - og fredag føles alltid som ukas beste dag!
Men jeg må si at jeg ikke kan klage over arbeidssted denne uka! Jeg har en flott jobb, hver dag er forskjellig og jeg føler meg utrolig priviligert som får oppleve åpenhet, spontanitet og utvikling til fantiske barn hver dag! Og med hovedansvaret for 18 "avgangsbarn" i barnehage føltes det litt som "å skumme fløten"! Hvert år har vi som avslutning for denne gruppa, før skolestart at vi drar på lavvotur - "ut i naturen!"
Med dette føler jeg at jeg kan gi litt av det som står mitt hjerte nærmest til disse fantastiske barna som hver enkelt rører ved noe i meg! Opplevelser og erfaringer med å være ute, sove ute, fiske og padle kano!


Og jeg håper virkelig at jeg med dette også her kan sår noen frø - som spirer opp, slik at dem senere i livet tar med seg dette og bruker vår fantastiske og nære natur! Ta vare på den og alt hva den kan gi! Og at dem vil sette pris på naturopplevelser og alt hva naturen har å by på!
Gruppen med barn er stor, så mens jeg var der fra onsdag til fredag så byttet barna og fire av mine fantastiske kolegar på! Dermed ble det to fine netter og tre bra dager på meg!
Og som jeg elsker dette - regn eller sol, ro eller latter, fiske eller padle, lage mat eller spise, synge eller le - for barn er utrolige og fasinerende, slik som naturen også er!


*****MorNaturligvis*****


søndag 22. mai 2011

Kontraster i hverdagen!

"It doesn't matter at all. That's why it's so impotant!"


Ikke ofte det er avslapping og ro som står på programmet, når FarNaturligvis og jeg skal på tur sammen! Men denne gangen var det nettopp ro og velvær vi skulle oppleve!

FarNaturligvis ble 40 år sist høst, og en gave ble da SPA opphold og storbyferie i Vilinus (Litauen)!


SPA er tradisjonelt et sted hvor det finnes vann med helsebringende egenskaper. Vi dro til Druskinikai, som var blitt kåret til et av de beste spa-byene i Europa! Her er det mineralriktvann og helsebehandlinger som står i fokus!
Så her var vi da - veldig rart og uvant, å bare vandre rundt i hvite morgenkåper hele dagen! Jeg må si det føltes litt komisk når jeg så meg rundt; alle i like hvite morgenkåper vandrende rundt som "mumier" og med hvite one-sitz badesko!


Men det var veldig behaglig!

Jeg har alltid vært fasinert av vann, og føler en utrolig ro når jeg ser og hører rennende vann! Vann er livsviktig for alt som lever! Og jeg vet ikke om noe som gir en så dyp følelse av ro som vann!

"vann er det hellige i naturen!"

Derfor var de ulike behandlingene og forskjellige badene her helt utrolig!


Selv om jeg også føler velvær og ro i den virkelig naturen, så var dette en utrolig deilig form for ferie! Men må si det føltes litt paradoksalt når vi etter massasje gikk inn i et relaxrom med natur-vieu! "Naturen" var et par furukroner som vi så igjennom panoramavinduer! Naturen var ikke mye å skryte av, men med stemning, levende lys og deilig musikk - så klarte de å skape stemning!


Deilig å bare være og nyte - det å få mulighet til å lade batteriene i en hektisk hverdag!

Etter noen flotte avslapningsdager - tok vi turen til hovedstaden Vilinus! Dette er en flott by - smale gamle gater og mange flotte bygninger og kirkebygg!

God mat og drikke til en lav pris, og mange spesielle, gamle og koselige restauranter! Dermed ble ferien komplett!


Og når vi ligger på et flott hotell, med suite på 13 meter, to bad med boblebad, to flatskjermer -
så kan en føle kontasten veldig fra turer vi vanligvis er på!
Men kontaster gir perspektiv!

*****MorNaturligvis*****
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...